Elektronikus fizetési lehetőségek

2020.12.07. 15:07:58

Elektronikus fizetési lehetőségek.

 

A kereskedelemről szóló törvény egy újabb paragrafussal egészül ki 2021. január 1-től.

A kereskedő köteles biztosítani a fogyasztó számára az elektronikus fizetési lehetőség folyamatos rendelkezésre állását. Azokra is vonatkozik akik eddig mindenkinek számlát állítottak ki és  a PTGSZLAH nyomtatványon adatot szolgáltattak.

A bankkártyaterminál üzemeltetése nem kötelező, mert más lehetőségek is kínálkoznak a kereskedők és szolgáltatást nyújtók számára.

A bankkártya elfogadás hagyományos terminálon, mobiltelefonon és QR kód -leolvasással is történhet. Mobiltelefonunkkal már akár fizethetünk is és elő sem kell venni a bankkártyánkat.

Az átutalás is egy lehetőség, ami hagyományosan is , és azonnali fizetési rendszeren keresztül, QR-kód-leolvasással is megvalósulhat. A használat feltétele meglévő internetbank, vagy banki mobilapplikációval való rendelkezés.

Bankkártya elfogadás lehetséges banki POS-terminálon keresztül: OTP, CIB, K&H. De bankfüggetlen POS-terminálon keresztül is: Six payment, BORGUN, myPOS esetleg a Fizetési Ponton keresztül, amelyhez az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. biztosítja a bankszámlát.