Bérszámfejtés, munkaügy, társadalombiztosítás

Bérszámfejtés Székesfehérvár városában? Keress minket!

Bérszámfejtés Székesfehérvár városában és környékbeli cégek részére magas minőségben, precizitással, sokéves tapasztalat, elégedett ügyfélkörrel. Keressen minket!

A dolgozó ember számára az egyik legalapvetőbb és legfontosabb tényező a fizetés, vagyis a munkája elvégzéséért kapott bér, ami persze kiegészülhet egyéb juttatásokkal is.

Minden esetben a bérszámfejtő munkájának eredménye, hogy az emberek a megfelelő időben megkapják munkabérüket és egyéb járandóságaikat, figyelembe véve olyan tényezőket, mint a betegség, szabadság és fizetésemelés.

Bérszámfejtés Székesfehérvár városában és környékén

Cégünk sokéves tapasztalattal rendelkező székesfehérvári könyvelőiroda. Hiszünk benne, hogy pontos, alázatos munkával lehet csak a könyvelői hivatást végezni. Ezért az alábbi cikkünkben - az átláthatóság kedvéért - összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, hogy mi az a bérszámfejtés és mivel foglalkozik a bérszámfejtő? Ismerjük meg az alapfogalmakat!

Miért fontos a bérszámfejtés?

A laikus emberek viszonylag nagy része tájékozatlan annak kapcsán, hogy miből is tevődik össze a fizetésük. Ebből kifolyólag sokan azt hiszik, hogy a bérszámfejtés folyamata, a bérszámfejtő lapok digitalizálásával akár teljes mértékben megoldható lenne csupán automatizált rendszerekkel, az emberi tényező jelenléte nélkül. Sokan azt is gondolják (tévesen), hogy a bérszámfejtőnek csupán a hónapvégi záráskor van feladata. A bérszámfejtés azonban ennél sokkal bonyolultabb munkakör, hiszen nem csupán a munkabérek kifizetéséből áll, hanem megannyi más tényező mellett, még az aktuális jogszabályi változásokat is figyelembe ll venni minden egyes hónapban.  

Mi a bérszámfejtő pontos feladata?

Mivel az összes, dolgozót érintő bérkiadás számfejtése és munkaidő-kimutatása a bérszámfejtő feladat, az ő felelősségi körébe tartozik, számolnia kell a különböző adók és járulékok levonásával is. Ez minden munkavállaló esetében eltérő lehet, hiszen az adott dolgozó egyedi körülményeit is figyelembe kell venni. Így tehát a TB, azaz társadalombiztosítási adó, az egészségügyi adó, az esetleges munkanélküli járulékok és az SZJA, azaz a személyi jövedelemadó mellett még a nyugdíjjárulékokat is számításba kell vennie a bérszámfejtés folyamata során. Ezeket a bérösszesítők segítségével tudja megtenni, amelyek tartalmazzák a cég összes munkavállalójának jövedelmeit, levonásait, járulékait és a közterheket. 

Ezen kívül a bérszámfejtő havonta elkészíti a bérfeladásokat a munkahelyi jelentés alapján: ez a foglalkoztatottak munkabérének, a levonásoknak és a kifizetendő nettó bérek összegének a megállapítása. Nem népszerű feladat, de a végrehajtóval is a bérszámfejtő tartja a kapcsolatot és amikor szükséges beállítja a bérszámfejtésbe a tárgyhavi levonandó részletet.  Amikor ezekkel elkészült, a bérfizetési jegyzékek összeállítása következik, amely nem más, mint a bérszámfejtésben szereplő tételekről, a levont járulékokról és adókról, valamint az adott munkavállaló kifizetéseiről szóló igazolás.

A bérszámfejtő feladata az egyes pénzintézetekkel és a könyvelő szakemberekkel történő kapcsolattartás is, ráadásul, ha a munkavállalóknak a saját bérezésükkel, adózásukkal vagy a könyvelés menetével kapcsolatosan kérdésük merül fel, ők is a bérszámfejtéssel foglalkozó HR-est keresik. Mindezen felül természetesen a bérszámfejtő az egyes, saját feladataival kapcsolatos nyilvántartások frissen tartásáért is felel.

Bármikor megeshet, hogy egy-egy munkavállaló lebetegedik, vagy még rosszabb esetben munkahelyi balesetet szenved. Az ilyenkor elvégzendő TB-ügyintézés, bejelentés vagy adott esetben a baleseti táppénz ügyintézése, és az ezekkel kapcsolatos adminisztráció terhe szintén mind a bérszámfejtő vállát nyomja. Ezen felül pedig, mivel a munkaadó csak azokra a napokra ad munkabért, amelyeket ledolgozunk, így a munkából kiesett időre járó, az állam által a TB keretein belül biztosított bérelszámolás szintén extra adminisztrációt jelent a bérszámfejtést végző kolléga számára – hiszen a TB járulék összege minden hónapban az adott munkáltató bruttó béréből kerül levonásra.

Bérszámfejtés pozitív esete

Van azonban pozitív eset is: amikor a munkavállalók fizetésemelést, bónuszt, vagy egyéb jutalmat kapnak. Ennek az adózási törvények miatt megint csak más a bérszámfejtési módszere. Hasonlóképp, más közteher fizetési módszert kell alkalmaznia a bérszámfejtőnek a cafeteria vagy egyéb, béren kívüli juttatások esetében is. Ezeknek az adminisztrációja is mind az ő feladata, ahogy a kötelező és adható bérkiegészítések és az esetleges egészségpénztári utalások kezelése és adminisztrálása is.

Amikor új munkavállaló kerül a céghez, akkor az ő dokumentumai és beléptetése kapcsán is egy sor feladat hárul a bérszámfejtést végző specialistára, hiszen az állományba vétel mellett ő készíti el a munkaköri leírást és a munkaszerződéseket is, valamint ő is jelenti be a NAV felé az új alkalmazottat. Ha pedig az új munkatárs beléptetése nem hónap elején, hanem hónap közben történik meg, akkor az első havi bérének számfejtése szintén nem a továbbiakban szokványos számok alapján történik meg.

Gyakran előfordul, hogy esetleges, időközi kifizetések merülnek fel, vagy ha például a munkavállaló több munkaadónak is dolgozik, akkor nem feltétlenül esnek egy adott napra a fizetésnapok – így ezekkel is számolni kell, tehát nagyon fontos a pontosság és a körültekintő alaposság. 

Munkakörtől függően az is előfordulhat, hogy az adott munkavállaló kiküldetésen vesz részt – amely akár külföldi tartózkodást is jelenthet –, így az erre az időre járó munkabéren felül kiküldetési díjat is kell számolni. Hasonlóképp az esetleges túlóra esetén.

Az év elején nyilatkoztatja a munkavállalókat az igénybe vehető kedvezményekről: négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye, 25 év alattiak kedvezménye, 30 év alatti anyák kedvezménye, személyi kedvezmény, családi kedvezmény.

Végül pedig nem hagyhatjuk figyelmen kívül gyermekes munkavállalók esetén a gyermekápolási táppénz (GYÁP), a csecsemőgondozási díj (CSED) illetve a gyermekgondozási díj (GYED) ügyintézését és az egyéb, gyermekek után járó kedvezmények (például esetleges adókedvezmények) érvényesítését és adminisztrálását sem, amelyek szintén a bérszámfejtő feladatát képezik.

Bérszámfejtés Székesfehérvár városában és környékén, keress minket!

Kérjük, amennyiben érdekesnek találta a hozzáállásunkat, a szakmai felkészültségünket, akkor az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket bizalommal.

Kapcsolati űrlap

Telefonszám 06 30 444 60 51